24. maj 2024

AOC løfter sløret for Q27B3CF2 – En prisvenlig QHD-skærm

billede af kvinde på skærmen AOC Q27B3CF2
IPS-panelet giver vide betragtningsvinkler.

Skærm-producenten AOC har netop lanceret Q27B3CF2, en ny 27-tommer skærm, der sigter mod at levere en god visuel oplevelse til en overkommelig pris. Skærmen er en del af AOC’s B3-serie, der er kendt for at kombinere funktionalitet, design og værdi. Q27B3CF2 byder på en række funktioner, der gør den attraktiv for både private brugere og professionelle.

QHD-opløsning og 100 Hz opdateringshastighed

Q27B3CF2 er udstyret med en QHD-opløsning (2560×1440 pixels), hvilket giver en betydelig forbedring i forhold til standard Full HD-skærme. Denne høje opløsning sikrer, at billeder og tekst vises skarpt og detaljeret, hvilket er ideelt til arbejde med grafik, videoredigering eller blot at nyde film og spil i høj kvalitet.

+ Læs også: Hvilken skærm skal jeg købe?

Skærmen har også en opdateringshastighed på 100 Hz, hvilket betyder, at billedet opdateres 100 gange i sekundet. Dette resulterer i en jævnere og mere flydende visuel oplevelse, især ved hurtige bevægelser, som f.eks. i actionfyldte spil eller ved scrolling gennem websider. For at forbedre oplevelsen yderligere understøtter skærmen Adaptive-Sync, hvilket reducerer screen tearing og stammering.

USB-C-forbindelse med 65 W strømforsyning

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner ved Q27B3CF2 er dens USB-C-port, der understøtter DisplayPort Alternate Mode og 65 W strømforsyning. Dette betyder, at du kan tilslutte din bærbare computer til skærmen med et enkelt kabel og samtidig oplade den. Denne funktion er ikke kun praktisk, men reducerer også kabelrod på skrivebordet.

IPS-panel og ultrasmalle kanter

Q27B3CF2 er udstyret med et IPS-panel, der er kendt for sine brede betragtningsvinkler og præcise farvegengivelse. Dette gør skærmen velegnet til opgaver, hvor farvenøjagtighed er vigtig, såsom fotoredigering eller grafisk design. Derudover har skærmen ultrasmalle kanter, hvilket giver et moderne og minimalistisk udseende, samtidig med at det gør det nemmere at bruge flere skærme side om side.

bagsiden af computerskærmen AOC Q27B3CF2
Skærmen kan skydes op og ned på den lange arm, der hæver den over bordet.

Ergonomisk design og øjenvenlige funktioner for øget komfort

AOC har også tænkt på brugerkomforten ved designet af Q27B3CF2. Skærmen har en højdejusterbar fod, så du kan tilpasse den til din foretrukne siddeposition. Derudover er den VESA-kompatibel, hvilket betyder, at du kan montere den på en væg eller en monitorarm. Skærmen er også udstyret med LowBlue-tilstand og Flicker-Free-teknologi, der reducerer skadeligt blåt lys og flimmer, hvilket kan hjælpe med at reducere øjentræthed og hovedpine.

+ Læs også: Hvordan finder jeg de bedste tilbud på Black Friday?

Hvad koster skærmen?

AOC Q27B3CF2 er en imponerende skærm, der tilbyder en række funktioner og specifikationer, der normalt kun findes på dyrere modeller. Med sin QHD-opløsning, 100 Hz opdateringshastighed, USB-C-forbindelse og ergonomiske design er denne skærm et godt valg for både professionelle og private brugere, der søger en skærm, der kan levere en fremragende visuel oplevelse uden at sprænge budgettet.

Q27B3CF2 er i butikkerne allerede nu til en vejledende pris på 1850 DKK. Selv om prisen kan virke en smule høj for nogle forbrugere, er det vigtigt at bemærke, at skærmen tilbyder en række funktioner, der normalt kun findes på dyrere modeller.

AOC Q27B3CF2 specifikationer:

  • Skærmstørrelse: 27 tommer (68,6 cm)
  • Opløsning: QHD (2560 x 1440 pixels)
  • Paneltype: IPS
  • Opdateringshastighed: 100 Hz
  • Responstid: 4 ms GtG (med højere pixel overdrive indstillinger), 1 ms MPRT
  • Adaptiv synkronisering: Adaptive-Sync
  • Ergonomiske funktioner:
  • Øjenkomfort:
    • LowBlue-tilstand
    • Flicker-Free teknologi
  • Pris: 1850 DKK (vejledende)
  • 1 x USB-C 3.2 Gen 1 (65W strømforsyning, DisplayPort Alt Mode)
  • 1 x HDMI 2.0
  • 2 x USB-A 3.2 Gen 1
  • 1 x USB upstream port
  • Højdejustering (110 mm)
  • VESA-kompatibel (100 x 100 mm)

Læs mere hos AOC

Morten Skeldal

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

AOC AGON 27G4XE gamer skærm
Previous Story

AOC presser prisen: Nye billige computerskærme til gaming

kvinder ser fodbold på storskærm
Next Story

Forbud mod storskærme under fodbold-EM presser danskerne til fodboldrejser

Latest from Blog

Gå tiltops

Don't Miss

En pige med HMD Pulse Pro

HMD lancerer farverig og billig telefon – nu uden Nokia-logo

Human Mobile Devices (HMD) og designeren Sinead Gorey har lanceret
Kvinde arbejder på Samsung Galaxy Book4 Edge

Ny Samsung-computer med kunstig intelligens

Samsung Galaxy Book4 Edge tilpasser sig dine behov ved hjælp