Et billede vises i programmet Irfanview i Windows
IrfanView er perfekt, når du hurtigt lige skal se en stribe billeder igennem.
19. marts 2024

Program: Verdens bedste gratis billedfremviser

I en verden fyldt med betalte programmer og komplicerede funktioner kan det være en udfordring at finde en simpel, effektiv og gratis løsning. Når det gælder billedfremvisere, er IrfanView et lysende eksempel på, at man ikke behøver at ofre funktionalitet for at spare penge.

Jeg begyndte selv at bruge programmet allerede i 1990’erne, og selv om jeg har prøvet masser af lignende programmer som XnView og FastStone Image Viewer, så er jeg altid vendt tilbage til Irfanview, og det er altid et af de første programmer, jeg installerer på en ny computer.

Hvad er IrfanView?

IrfanView er en gratis billedfremviser til Windows, der tilbyder et væld af funktioner til både begyndere og erfarne brugere. Den understøtter et bredt udvalg af billedformater, herunder JPEG, PNG, GIF, BMP og RAW-filer fra digitale kameraer. Udover at vise billeder kan IrfanView også:

  • Redigere billeder: Du kan beskære, rotere, vende og justere farver og lysstyrke på dine billeder. Programmet tilbyder også en række avancerede funktioner, såsom fjernelse af røde øjne, støjreduktion og skarphed.
  • Konvertere billeder: IrfanView kan konvertere billeder mellem forskellige formater, hvilket er nyttigt, hvis du skal dele dem online eller bruge dem i et specifikt program.
  • Batchbehandle billeder: Du kan automatisk anvende redigeringer og konverteringer til flere billeder på én gang, hvilket sparer tid og kræfter.
  • Oprette slideshows: IrfanView kan bruges til at oprette slideshows med dine billeder, som du kan vise til familie og venner.
  • Se PDF-filer: IrfanView kan også bruges til at se PDF-filer, hvilket gør det til et praktisk værktøj til at læse og udskrive dokumenter.

Hvorfor er IrfanView et godt program?

Der er mange gode grunde til at vælge IrfanView som din primære billedfremviser:

  • Gratis: IrfanView er helt gratis at bruge, og der er ingen skjulte omkostninger eller begrænsninger.
  • Letvægt: Programmet er lille og hurtigt at installere, og det bruger minimalt med systemressourcer.
  • Nemt at bruge: IrfanView har en intuitiv brugergrænseflade, der gør det nemt at finde og bruge de funktioner, du har brug for.
  • Kraftfuld: IrfanView tilbyder en bred vifte af funktioner, der snildt kan sammenlignes med betalte programmer.
  • Kan udvides: IrfanView kan udvides med plugins, der tilføjer nye funktioner og muligheder. Du kan fx hente et plugin, så du kan åbne billeder af AVIF-filtypen.
  • Pålidelig: IrfanView er et stabilt og veludviklet program, der bliver brugt af millioner af mennesker.

Er IrfanView for dig?

IrfanView er et ideelt valg for alle, der leder efter en gratis, kraftfuld og brugervenlig billedfremviser. Uanset om du er en begynder eller en erfaren bruger, har IrfanView noget at tilbyde dig.

Er IrfanView gratis?

Ja, IrfanView er gratis, men du kan vise din taknemmelighed ved at sende en skilling til udvikleren bag programmet.

Hvorfor hedder programmet IrfanView?

IrfanView er simpelt hen opkaldt efter udvikleren Irfan Skiljan.

Hent IrfanView i dag!

Du kan hente IrfanView fra den officielle hjemmeside: https://www.irfanview.com/main_download_engl.htm.

Tips og tricks:

  • Du kan bruge tastaturgenveje til at navigere i billeder og bruge funktioner hurtigere.
  • IrfanView har en indbygget billedredigering, der kan bruges til simple opgaver.
  • Du kan installere plugins for at tilføje nye funktioner til IrfanView.
  • IrfanView er et open source-program, hvilket betyder, at du kan se og redigere kildekoden.

Konklusion:

IrfanView er en fremragende billedfremviser, der tilbyder en række funktioner og fordele. Den er gratis, lynhurtig, nem at bruge og har masser af funktioner. Hvis du leder efter en billedfremviser, der kan det hele, er IrfanView det bedste valg.

Morten Skeldal

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

NVIDIA DGX SuperPOD supercomputer
Previous Story

Danmark får en af ​​verdens kraftigste AI-supercomputere

Ung pige i sommerkjole bruger en ASUS Chromebook i en park.
Next Story

9 gode grunde til at købe en Chromebook

Latest from Blog

Gå tiltops