Googles Find min enhed på en Android-telefon
Snart kan du også finde dine forsvundne nøgler ved hjælp af Androids Find min enhed-funktion.
12. april 2024

5 smarte ting du kan bruge Googles Find min enhed til

Har du nogensinde forlagt din telefon i bunden af sofaen, eller er dine nøgler forsvundet på mystisk vis? Google lancerer en helt ny version af Find My Device, som gør det nemmere end nogensinde at finde dine Android-enheder og hverdagsting.

Den nye Find My Device udnytter et netværk på over en milliard Android-enheder til at spore dine ejendele. Det betyder, at du kan finde din telefon, selvom den er offline eller batteriet er dødt (gælder Pixel 8 og 8 Pro).

Her er fem fikse funktioner i den nye Find My Device:

1. Find offline enheder:

  • Du kan finde din telefon eller tablet, selvom den er offline eller batteriet er dødt. Dette gælder for alle kompatible Android-enheder, men Pixel 8 og 8 Pro tilbyder en ekstra funktion: De kan spores selv med fladt batteri, takket være specialdesignet Pixel-hardware.
  • For at finde en offline enhed skal du åbne Find My Device-appen på en anden enhed og logge ind med din Google-konto. Du kan derefter se enhedens sidste kendte placering på et kort og ringe til den for at hjælpe med at finde den.
  • Bemærk, at nøjagtigheden af placeringen afhænger af styrken af det mobile signal, da enheden ikke aktivt kan sende sin placering, når den er offline.
2. Track dine hverdagsting:
  • Fra maj 2024 kan du finde dine nøgler, pung eller taske med kompatible Bluetooth-tags fra Chipolo og Pebblebee. Disse tags er specialdesignet til Find My Device-netværket og tilbyder flere funktioner:
    • Lang batterilevetid: Tagsne holder typisk 12 måneder på en enkelt opladning.
    • Vandafvisende: Tagsne er certificeret IP X5, hvilket betyder, at de kan tåle vandskade ved almindelig brug.
    • Letvægt og kompakt: Tagsne er små og lette, så du nemt kan fastgøre dem til dine ejendele.
  • Senere i år vil der blive lanceret yderligere Bluetooth-tags fra mærker som eufy, Jio og Motorola.
  • For at bruge Bluetooth-tags skal du parre dem med din telefon og derefter tilføje dem til Find My Device-appen. Du kan derefter se taggets placering på et kort og ringe til det for at finde det.

3. Find ting i nærheden:

  • Funktionen “Find i nærheden” hjælper dig med at finde din mistede telefon eller andre ejendele, der er i nærheden. Når du aktiverer funktionen, vil din telefon bruge Bluetooth til at scanne efter kompatible enheder i nærheden.
  • Funktionen er nyttig, hvis du f.eks. har forlagt din telefon i sofaen eller har mistet dine nøgler et sted i huset.
  • “Find i nærheden” virker også med Bluetooth-tags, når de lanceres i maj 2024.

4. Find enheder hjemme med Nest:

  • Har du mistet din telefon eller nøgler derhjemme? Find My Device kan nu vise dig, hvor tæt din telefon er på dine Nest-enheder, f.eks. din Nest Wifi-router eller Nest-kamera.
  • Funktionen er nyttig til at indsnævre din søgning og finde din mistede enhed hurtigere.
  • For at bruge funktionen skal du have Nest-enheder installeret i dit hjem og have dem konfigureret til at fungere med Find My Device.

5. Del enheder med venner og familie:

  • Du kan nu dele adgang til dine enheder med andre. Dette er nyttigt, hvis du f.eks. vil give din roommate adgang til din husnøgle eller din ven adgang til din tv-fjernbetjening.
  • For at dele en enhed skal du åbne Find My Device-appen og vælge den enhed, du vil dele. Du kan derefter generere et delelink eller sende en invitation til en person.
  • Personen, du deler enheden med, skal have en Google-konto og installere Find My Device-appen for at få adgang til den.

Sikkerhed og privatliv er i fokus med Find My Device. Dine lokationsdata er krypteret, og netværket rapporterer kun enhedenes placering på en samlet måde. Dette forhindrer, at nogen kan spore dig tilbage til dit hjem eller andre private steder.

Den nye Find My Device virker med enheder, der kører Android 9 eller nyere. Du kan besøge Find min enhed her, og se, hvor dine Android-telefoner og -tablets er henne:

https://www.google.com/android/find.

Og så er det en god idé at holde øje med softwareopdateringer til hovedtelefoner fra JBL, Sony og andre, der snart bliver en del af Androids Find min enhed-netværkt.

Morten Skeldal

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

ung smuk kvinde holder en lilla Nokia G42 i strakt arm
Previous Story

Test: Nokia G42 5G – en god telefon til prisen

kameraet Insta360 x4 bliver sprøjtet til med vand
Next Story

Solidt actionkamera optager i 360 grader

Latest from Blog

Gå tiltops

Don't Miss

Sony Xperia 1 VI skærm med en kvinde på stranden

Sonys går all-in på kameraet i sin nye Xperia-telefon

Sonys nye toptelefon er rettet mod dig, der elsker at
pige med Google Pixel 8a

Ny, billig Android-telefon fra Google har smarte kamerafunktioner

Google Pixel 8a er den billigste model i Googles nye