Den bærbare computer Medion Erazer E15443
Computeren er måske bygget i de stærkeste materialer, men plastikkabinettet er robust nok til almindeligt brug.
7. april 2024

TEST: Kontor-pc til en fristende pris

Medion Erazer E15443 er et godt valg for brugere, der har brug for en pålidelig og prisbillig computer til dagligdags kontorarbejde. Den flotte skærm, det solide kabinet og det gode udvalg af tilslutningsmuligheder lokker altsammen. Den gennemsnitlige ydeevne og et småproblemer er dog værd at være opmærksom på.

Test

Ydelse
7/10
Byggekvalitet
7/10
Funktioner
8/10
Overall
7.3/10
Du får virkelig meget for pengene her, men det er en budgetcomputer, og der er grænser for, hvor krævende opgaver, du kan udsætte den for.

Erazer E15443 fra Medion er en bærbar Windows-pc, der ved første øjekast virker som et solidt valg til kontorarbejde og hjemmebrug. Den har en flot 15,6-tommer skærm, et robust plastikkabinet og et fornuftigt udvalg af tilslutningsmuligheder. Men ved nærmere eftersyn afslører computeren både styrker og svagheder, der er værd at overveje inden købet.

Den store skærm på Erazer E15443 er et af computerens største plusser. Med en opløsning på 1920 x 1080 pixels og en mat overflade er den behagelig at se på og reflekterer minimalt lys. Kabinettet er lavet af robust plastik, der giver computeren en solid og stabil fornemmelse. Designet er dog ikke prangende og holder sig til en mere funktionel og minimalistisk stil.

Ydelsen er lidt på det jævne

Indmaden i Erazer E15443 er en blandet pose. Processoren er en kraftfuld Intel Core i5-1235U, der klarer de fleste opgaver uden problemer. Men SSD’en er en skuffelse, da den er mærkbart langsommere end de bedste modeller på markedet. Det betyder, at computeren kan føles sløv ved indlæsning af store filer eller programmer. Der er 8 GB RAM, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste opgaver, men brugere med behov for mere multitasking kan overveje at opgradere.

God touchpad

Tastaturet på Erazer E15443 er desværre ikke en af computerens stærkeste sider. Tasterne har en kort vandring og føles svampede at trykke på, hvilket kan gøre det vanskeligt at skrive hurtigt og præcist. Touchpad’en er dog godkendt og reagerer præcist på berøringer.

Fremragende tilslutningsmuligheder

Erazer E15443 er udstyret med et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder, herunder fire USB-porte, en microSD-kortlæser, en HDMI-port og et Kensington-låsehul. Det er et stort plus, at der er plads til både et numerisk tastatur og et Kensington-låsehul, hvilket er funktioner, der ofte mangler på bærbare computere i denne prisklasse.

En af de største ulemper ved Erazer E15443 er strømforsyningen. Strømstikket er monteret direkte på strømforsyningen, og der er ingen mulighed for at udskifte den fastmonterede ledning. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på placeringen af stikkontakten, da den korte ledning kan begrænse din mobilitet.

Medion Erazer E15443 er et godt valg for brugere, der har brug for en pålidelig og prisbillig computer til dagligdags kontorarbejde.
Computerens størrelse har givet plads til dejligt mange tilslutningsmuligheder i siden. Her er fx hele fire USB-porte til tilslutning af ekstraudstyr.

Skydeknap lukker for webkameraet

Computeren er udstyret med et webkamera over skærmen, som kan bruges til videoopkald og onlinekonferencer. Du kan sikre dit privatliv ved at slukke for kameraet med en kontakt på siden af computeren. Det er dog en smule upraktisk, at der ikke vises en indikator på skærmen, når kameraet er slukket. En fysisk klap foran kameralinsen ville have været en mere brugervenlig løsning.

Konklusion

Medion Erazer E15443 er en solid kontor-pc med en flot skærm, et robust kabinet og et fornuftigt udvalg af tilslutningsmuligheder. Den kraftfulde processor og det numeriske tastatur er plusser, mens den langsomme SSD, det upraktiske tastatur og den begrænsede strømforsyning trækker ned. For brugere, der primært har brug for en computer til grundlæggende kontoropgaver og browsing, er Erazer E15443 et fint valg. Men for brugere, der har behov for mere ydelse, bedre batteritid eller et mere komfortabelt tastatur, findes der bedre alternativer på markedet.

Fordele:

  • Flot skærm
  • Solidt kabinet
  • Godt udvalg af tilslutningsmuligheder
  • Numerisk tastatur
  • Prisbillig

Ulemper:

  • Gennemsnitlig ydeevne
  • Dårligt tastatur
  • Problematisk strømforsyning
  • Manglende indikation for deaktiveret webkamera

Morten Skeldal

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Sony WF-1000XM5 i ørerne på en smuk kvinde af afrikansk afstamning.
Previous Story

Førsteklasses lyd og støjreduktion

Hvid udgave af den kinesiske smartphone Xiaomi 14 Ultra
Next Story

TEST: Xiaomi 14 Ultra

Latest from Blog

Gå tiltops

Don't Miss

SteelSeries Apex_Pro TKL tastatur keyboard

Lær de vigtigste genveje i Windows og spar masser af tid

Ved at lære de mest brugte genveje i Windows 11
HP Omen Transcend 14

Test: HP Omen Transcend 14 – lille men stærk gaming-pc

HP Omen Transcend 14 er udstyret med en hurtig Intel-processor