30. april 2024

Test: Netgear RS700S BE19000 – Fantastisk Wi-Fi 7-router, men den er ikke billig

Netgear RS700S i en Bo Bedre stue
Hvis den er centralt placeret, kan Netgears Wi-Fi 7 router dække et helt hjem.

Test

Brugervenlighed
9/10
Ydelse
10/10
Tilslutningsmuligheder
10/10
Overall
9.7/10

Netgear Nighthawk RS700S er en af de første routere på markedet, der understøtter den nyeste Wi-Fi 7-standard. Det betyder lynhurtige hastigheder og fremragende rækkevidde, men prisen er også derefter.

Design og funktioner

Nighthawk RS700S har et iøjnefaldende vertikalt design, der minder om en stor Bluetooth-højtaler. Den er relativt kompakt og fylder ikke meget på skrivebordet. Routeren har 8 indbyggede antenner, en 2,6GHz quad-core processor og masser af tilslutningsmuligheder, inklusive en 10 Gbps internetport, fire 1 Gbps ethernetporte og en USB 3.2-port til tilslutning af eksterne drev.

Ydeevne

RS700S blæser konkurrenterne af banen når det kommer til hastighed på mellemlange afstande og det er her den for alvor skiller sig ud. Den havde ingen problemer med at dække vores testhus på 175 kvadratmeter med stærkt Wi-Fi signal i alle rum.

+ Hvad er Wi-Fi 7? – DUKANDA.dk

I vores test leverede routeren en hastighed tæt på 1 Gbps ved siden af routeren via den trådløse forbindelse, i andre rum end det routeren stod i, var der stadig over 600 Mbps tilgængeligt. Dette er en vanvittig performance og vi var i stand til at streame 4K video, downloade store filer og have mange enheder koblet til netværket samtidigt – uden problemer.

Opsætning og konfiguration

RS700S var utrolig nem at sætte op ved hjælp af Netgear’s Nighthawk app. Det tog kun et par minutter. Appen giver en god oversigt over dit netværk, men hvis du ønsker mere avancerede konfigurationer, skal du bruge en webbrowser. Her er der masser af muligheder for at finjustere netværket. En fin detalje er, at sikkerhedssoftwaren Netgear Armor er inkluderet i et år.

Indholdet af æsken med Netgear RS700S.
Alt, hvad du skal bruge, følger med i æsken til Netgear RS700S. Foto: Netgear

I en verden fyldt med konstant stigende databehov og et stigende antal tilsluttede enheder, er der et presserende behov for hurtigere og mere pålidelig trådløs teknologi. Wi-Fi 7, den næste generation af Wi-Fi, lover at levere netop dette, med hastigheder, der er op til dobbelt så hurtige som Wi-Fi 6 og en betydeligt forbedret kapacitet.

Netgear Nighthawk RS700S er en af ​​de første routere på markedet, der understøtter Wi-Fi 7, og den lover at levere en banebrydende netværksoplevelse. Men med en pris på [indsæt pris i danske kroner] er det et dyrt stykke hardware. Er det værd at investere i? For at besvare dette spørgsmål har vi testet Nighthawk RS700S grundigt og gennemgået dens funktioner, ydeevne, opsætning og pris.

Nighthawk RS700S skiller sig ud med sit iøjnefaldende vertikale design, der minder om en stor Bluetooth-højtaler. Den er relativt kompakt og fylder ikke meget på skrivebordet. Routeren har 8 indbyggede antenner, der giver bred dækning, og en 2,6 GHz quad-core processor, der sikrer hurtig ydeevne.

Tilslutningsmulighederne er omfattende:

  • 1 x 10 Gbps WAN-port til lynhurtige internetforbindelser
  • 4 x 1 Gbps Gigabit Ethernet-porte til kablede enheder
  • 1 x USB 3.2-port til tilslutning af eksterne drev
  • Understøttelse af op til 200 trådløse enheder
bagsiden af Wi-Fi 7 routeren RS700S
På bagsiden af Netgears Wi-Fi 7 router sidder blandt andet en hurtig port på 10 gigabit/sekund.

Ydeevne

Hvor Nighthawk RS700S virkelig skinner er i dens ydeevne. De 8 antenner og Wi-Fi 7-teknologien giver enestående hastigheder og rækkevidde. I vores test leverede routeren hastigheder på op til 1 Gbps ved siden af routeren og over 600 Mbps selv i fjerneste hjørne af vores 175 kvadratmeter store testhus. Dette er betydeligt hurtigere end selv de bedste Wi-Fi 6-routere på markedet.

Men ydeevnen handler ikke kun om hastighed. Nighthawk RS700S har også en fremragende stabilitet og pålidelighed. Vi oplevede ingen afbrydelser eller forsinkelser under streaming af 4K-video, download af store filer eller online gaming.

Opsætning og konfiguration

Netgear Nighthawk RS700S er utrolig nem at sætte op ved hjælp af Netgear’s Nighthawk app. Appen guider dig intuitivt gennem processen, og det tog kun et par minutter at have routeren op og køre.

Hvis du ønsker mere avancerede konfigurationer, kan du bruge en webbrowser. Her finder du et omfattende sæt indstillinger, der giver dig mulighed for at finjustere netværket til dine specifikke behov.

forsiden af Wi-Fi 7 routeren RS700S
LED-lamperne på forsiden af routeren viser, hvad der er tilsluttet lige nu.

Sikkerhed

Nighthawk RS700S leveres med Netgear Armor, en indbygget sikkerhedssuite, der beskytter dit netværk mod malware, phishing-angreb og andre online trusler. Netgear Armor inkluderer også avancerede funktioner som forældrekontrol og gæstenetværk.

Fremtiden for Wi-Fi

Wi-Fi 7 er stadig en ny teknologi, og vi kan forvente at se mange flere routere og enheder, der understøtter standarden i de kommende år. Priserne vil sandsynligvis falde, og teknologien vil blive mere moden.

Hvis du er på udkig efter en router, der giver dig den bedste mulige trådløse ydeevne, er Nighthawk RS700S et godt valg. Men husk, at den er dyr, og du kan muligvis finde et mere passende alternativ, hvis du ikke har brug for alle dens funktioner.

Hvem skal købe den?

Netgear Nighthawk RS700S er en kraftfuld og banebrydende router, der tilbyder lynhurtige hastigheder, fremragende rækkevidde, robust ydeevne og omfattende sikkerhedsfunktioner. Men den høje pris gør den til en luksusvare, der ikke er for alle.

Hvis du er en krævende bruger, der har brug for den bedste mulige trådløse ydeevne, og du er villig til at betale en høj pris for den, er Nighthawk RS700S et godt valg. Den er perfekt til store hjem med mange enheder.

  • Store familier eller husholdninger med mange enheder: Nighthawk RS700S kan håndtere et stort antal tilsluttede enheder uden at gå på kompromis med ydeevnen. Den er perfekt til familier, der streamer video, spiller online spil eller downloader store filer på flere enheder samtidigt.
  • Professionelle brugere: Kreative fagfolk, der arbejder med store filer eller har brug for en stabil og hurtig internetforbindelse til online arbejde, vil drage fordel af Nighthawk RS700S’s ydeevne.
  • Fremtidssikret: Wi-Fi 7 er stadig en ny teknologi, men den forventes at blive den standard i de kommende år. Nighthawk RS700S er en fremtidssikret investering, der giver dig adgang til de hurtigste hastigheder og funktioner i lang tid fremover.

Hvem skal ikke købe den?

  • Brugere med et stramt budget: Nighthawk RS700S er en dyr router, og der er mere overkommelige alternativer på markedet, der tilbyder god ydeevne til en lavere pris.
  • Små lejligheder eller huse: Hvis du bor i en lille lejlighed eller et hus, behøver du måske ikke den høje ydeevne, som Nighthawk RS700S tilbyder. En god Wi-Fi 6-router vil være tilstrækkelig for dine behov.
  • Brugere, der ikke har brug for Wi-Fi 7: Wi-Fi 7 er stadig en ny teknologi, og de fleste brugere har endnu ikke brug for dens hastigheder og funktioner. Hvis du er tilfreds med din nuværende Wi-Fi-router, er der ingen grund til at opgradere til Nighthawk RS700S lige nu.

Netgear Nighthawk RS700S er en banebrydende router, der tilbyder den bedste trådløse ydeevne på markedet. Men den høje pris gør den til en luksusvare, der ikke er for alle. Hvis du er en krævende bruger, der har brug for den bedste mulige ydeevne og er villig til at betale for den, er Nighthawk RS700S et godt valg. Men hvis du har et stramt budget eller ikke har brug for Wi-Fi 7, er der mere overkommelige alternativer at overveje.

  • Gamere: Nighthawk RS700S’s lave latenstid og stabile ydeevne gør den til et ideelt valg for gamere, der kræver en smidig online gamingoplevelse.
  • Professionelle: For professionelle, der arbejder med store filer eller streaming af video i høj opløsning, vil Nighthawk RS700S’s hurtige hastigheder og pålidelige forbindelse være en uvurderlig ressource.
  • Fremtidssikret: Da Wi-Fi 7 er den nyeste standard, er Nighthawk RS700S en fremtidssikret investering, der vil tjene dig godt i mange år fremover.

Hvem skal ikke købe den?

  • Brugere med begrænset budget: Med sin høje pris er Nighthawk RS700S ikke et budgetvenligt valg. Hvis du er på udkig efter en grundlæggende router til almindelig brug, er der mere overkommelige muligheder på markedet.
  • Små lejligheder: Hvis du bor i en lille lejlighed eller et hus, hvor du ikke har brug for lang rækkevidde, vil Nighthawk RS700S’s kraftfulde funktioner være overkill.
  • Brugere, der ikke har brug for Wi-Fi 7: Wi-Fi 7 er stadig en ny teknologi, og ikke alle enheder er kompatible med den. Hvis du ikke har brug for de hurtige hastigheder og forbedrede kapacitet, som Wi-Fi 7 tilbyder, er der ingen grund til at betale ekstra for en Nighthawk RS700S.

Alternativer

Hvis du leder efter en router, der tilbyder god ydeevne til en mere overkommelig pris, er der et par alternativer at overveje:

  • TP-Link Archer BE800: Denne router tilbyder Wi-Fi 6-hastigheder og god rækkevidde til en lavere pris end Nighthawk RS700S.
  • Netgear Orbi RBE973: Denne mesh-router-system giver bred dækning og god ydeevne til store hjem.

Den er ikke billig

Her er det største minus ved Nighthawk RS700S: den er ekstremt dyr! Faktisk er det en af de dyreste routere til hjemmebrug på markedet lige nu.

Konklusion

Netgear Nighthawk RS700S er blandt de hurtigste routere på markedet og har fremragende rækkevidde. Den er nem at sætte op og byder på masser af sikkerheds- og konfigurationsmuligheder. Dog er prisen tårnhøj, og det kan være svært at retfærdiggøre for almindelige brugere. Wi-Fi 7 er stadig nyt, og vi forventer at se flere (og billigere) Wi-Fi 7 routere fra Netgear og andre producenter i løbet af det næste års tid.

Netgear Nighthawk RS700S er en banebrydende router, der tilbyder den bedste trådløse ydeevne, der findes på markedet. Den er dog også en af ​​de dyreste routere tilgængelige. Hvis du er en krævende bruger, der har brug for den bedste mulige ydeevne, og du er villig til at betale en høj pris for den, er Nighthawk RS700S et godt valg. Men hvis du har et begrænset budget eller ikke har brug for Wi-Fi 7’s hurtige hastigheder, er der mere overkommelige alternativer at overveje.

Netgear Nighthawk RS700S repræsenterer et skridt fremad i trådløs teknologi. Den tilbyder enestående ydeevne, fremragende rækkevidde og robuste funktioner, der gør den til et attraktivt valg for krævende brugere. Men den høje pris kan være afskrækkende for mange.

Yderligere overvejelser

  • Fremtidig prisudvikling: Da Wi-Fi 7 bliver mere udbredt, er det sandsynligt, at priserne på routere som Nighthawk RS700S vil falde. Det kan være en god idé at vente et par måneder eller et år, før du køber en Wi-Fi 7 router, da du kan få en bedre pris.
  • Teknologisk kompatibilitet: Sørg for at alle dine enheder er kompatible med Wi-Fi 7, før du køber en Nighthawk RS700S. Ellers vil du ikke kunne drage fuld fordel af routerens funktioner.

Alternativer

Der er et par andre Wi-Fi 7-routere på markedet, men de er alle nye og har endnu ikke blevet testet grundigt. Nogle potentielle alternativer inkluderer:

  • TP-Link Archer BE900: Denne router tilbyder lignende funktioner som Nighthawk RS700S, men den er en smule billigere.
  • Asus ROG Strix AX8600: Denne router er designet til gamere og tilbyder funktioner som prioritering af spilkvalitet og lav latency.

Fremtiden for Wi-Fi

Wi-Fi 7 er stadig en ny teknologi, og vi kan forvente at se mange flere routere og enheder, der understøtter standarden i de kommende år. Priserne vil sandsynligvis falde, og teknologien vil blive mere moden.

Hvis du er på udkig efter en router, der giver dig den bedste mulige trådløse ydeevne, er Nighthawk RS700S et godt valg. Men husk, at den er dyr, og du kan muligvis finde et mere passende alternativ, hvis du ikke har brug for alle dens funktioner.

Afsluttende bemærkninger

Netgear Nighthawk RS700S er en banebrydende router, der tilbyder enestående ydeevne og funktioner. Den er dog også ekstremt dyr.

Hvis du er på udkig efter den bedste mulige trådløse oplevelse og er villig til at betale en høj pris, er Nighthawk RS700S et godt valg. Men hvis du har et begrænset budget eller ikke har brug for alle dens funktioner, kan du finde et mere passende alternativ.

Morten Skeldal

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Kvinde holder Motorola Edge 50 Pro i hånden.
Previous Story

Test: Motorola Edge 50 Pro – En solid mellemklassetelefon med et par skavanker

en pige sidder med Steelseries Arctis Nova Pro på hovedet
Next Story

Ny udgave af Steelseries-headsettet Arctis Nova Pro

Latest from Blog

Gå tiltops

Don't Miss

Gaming-musen Razer Viper V3 Pro i sort

Test: Razer Viper V3 Pro – (næsten) perfekt mus til spil

Razer Viper V3 Pro er en fantastisk mus til skydespil,
JBL Authentics 500

Test: JBL Authentics 500: En alsidig højtaler med nuanceret lyd

JBL Authentics 500 er en Bluetooth-højttaler med mange gode ekstrafunktioner.